Thursday, 22 March 2012

TERHARU

ASALAMUALAIKUM WBT

Entri kali nie panjang sikit kot..sebab nak cerita perjalanan kami sepanjang praktikal..seperti sedia maklum yang sekarang ni kami tengah menjalani praktikal dan seperti yang telah dibagitahu bahawasanya jadual kami tidak sama langsung..memang macam ape la jadual kitorang..kalu aku shift pagi, si Naz nie pulak shift petang  begitu juga lah dengan si peah nie..tapi kami akan cari peluang untuk berjumpa..kadang-kadang time malam after rokol kami bertiga(peah, naz, pura) akan berkumpul, bercerita tentang apa yang terjadi pada kami semasa di wad sambil memenuhkan perut..haha

Tapi kelakar sangat sebab surat jugak jadi penghubung kami..melepaskan rindu gitu, cewaaahhh macam zaman-zaman dulu pulak dikala handphone tak wujud lagi, hanya pen dan kertas sebagai 
penghubung..hahaha

first surat yang aku terima dari peah dan trichomoNaz



mula-mula ingat secret admire mana pulak la yang bagi..haha

2nd notes time aku tengah berduka lara
siap bagi lolipop lagi kat aku masa aku sedih

surat yang aku dan peah tulis masa trichomoNaz merajuk

then hari nie aku rasa nak menangis bila diorang ( trichomoNaz dan peah) bagi video nie kat aku..seriously aku rasa nak menangis..



video

rasa nak nangis kan???sobsob

Korang memang the best la..sebenarnya memang aku betul-betul merajuk dengan budak dua orang nie..mane tak nye, balik dari kerja aku jumpa diorang tengah prep tengah tangok video..aku datang, diorang terus tutup video tu..memang geram sangat la tapi biler taw yang video tu sebenar nya khas buat aku, aku rasa nak nangis sangat sebab korang sanggup habis kan masa buat video nie..sobsob

friends for ever ye korang( TrichomoNaz & peah)..Love both of you

Actually next week kami semua exam mid sem...so, doa kan la kejayaan kami bertiga(Naz, pura &peah) dan semua rakan-rakan kami yang lain..semoga kami semua lulus dengan cemerlang nya..




create by : purpura n.g tube oblongata

Thursday, 15 March 2012

BILA PRACTICAL DAH MULA


Pura suh gak aku update blog ni
dah lama tak berupdate..k fine Pura aku update ni

Kitorang dah habis cuti :(  
Now time untuk practical.. Ok ni cerita sedih kay
Aku dah Pura tak satu team..kami ditempatkan di wad yang berbeza aku kat wad paediatrics (kanak-kanak) pura n peah kat wad gynae (wad sakit puan)..waktu keje yang berbeza.. semua nak berbezalah,.. apa benda lah dapat jadual keje macam tu..bila dia keje pagi aku keje petang..bila dia keje petang aku keje pagi..memang FOREVER ALONE aku sekarang ni..tak tahan dah.. :( Sampai kena tulis surat.


Tapi hari Rabu baru ni..akhirnya dapat gak aku jumpa Pura..ceh macam tak jumpa waktu lain...
Pura and Peah kena jadi helper untuk OSCE sem4 ..so as aku keje pg..dapatlah keluar dengan dorang makan2..beli barang pura,,duk kat kerusi urat yang tak berfungsi even balik keje penat gila (kononlah banyak keje kat wad)

This some picture yang diambil


pura

naz

peah

dekat bilik pura


ni je untuk this time..ajim jangan rindu kat naz ea esok.. t sabtu kak naz main dengan ajim lagi

via naz yang update :D

Tuesday, 6 March 2012

BYE2 OSCE WELCOME HOLIDAY

Asalamualaikum wbt

Disebabkan minggu nie kami semua cuti pertengahan semester..so, tak banyak la story yang aku nak cerita..seperti yang korang tahu, hari Jumaat hari tu kami telah menjalani OSCE..

Hmm, keputusan nya pun kami dah tahu..Alhamdulillah semua kami lulus dengan jayanya terutama cik Nurul aka Naz kita nie..siap dapat pujian lagi..hahaha

Tahniah ye cik Nurul..nanti kami semua nak belajar dari kau laa..ye sifu..


Dikesempatan ini aku nak ucapkan selamat bercuti ye kawan-kawan semua..hargai lah cuti kali nie, walaupun seminggu je..lepas nie tak taw dah bila kita dapat balik...huhuhu

By purpura